Waarom dit boek 

Het boek heeft een aanmoedigende en inspirerende invalshoek waardoor de lezer aangezet kan worden tot voelen en denken.

Overwinningen ontstaan niet zomaar. We zullen bereid moeten zijn om door pijn en angst heen te gaan. In de spiegel durven kijken en onderzoeken wat onze pijnlijke gedachten en overtuigingen zijn. Het wordt pas lichter als het zware en belastende werkelijk doorvoeld is. De afweermechanismen ontwijken, negeren, verdoven en wegstoppen belemmeren ons daarin. Transformatie die echt van binnenuit plaatsvindt, zal blijven. Enkel ander gedrag of een andere situatie creëren heelt geen wonden. Het is slechts uitstel om ze later weer te voelen.

Durven voelen wat er nog gevoeld moet worden. Rouwen over het verlies, dat door het trauma veroorzaakt werd. Een nieuwe kijk krijgen op jezelf en je leven. Het kan mits je bereid bent om alles aan te gaan. Enkel inzichten vinden is niet genoeg. De stap zetten en doen is essentieel. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je leven.

Dat een traumatisch verleden overwonnen kan worden, vormt de grondhouding in alle veertien verhalen, die tezamen het boek vormen. Het betekent kiezen voor willen, durven en aangaan. Er worden handvaten geboden, zelfreflectie-inzichten gedeeld en de psychologische processen worden nader toegelicht vanuit een professioneel oogpunt.

Dit boek nodigt je uit om na de noodzakelijke inspanningen jouw mooie schatten te ontdekken. Want het kan!

 

‘Ik vind het belangrijk om significante thema’s in het licht te zetten, om wakker te schudden, de geest te verruimen en moed te stimuleren. Het beïnvloedt de kwaliteit van leven’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s